Bilanțuri contabile

localizare-112-header.png 

EVENIMENTELE LUNII

Opera Romana Craiova


 

Teatru pentru Copii si Tineret Colibri Craiova

Filarmonica Oltenia Craiova


Muzeul de Arta Craiova

Privită, în cel mai fericit caz, ca o vârstă a latențelor, a construirii potențialului unei persoane, copilăria nu a reprezentat, timp de secole, un subiect de interes per se și nu a fost supusă unei observații atente din partea cărturarilor. Am putea spune că adulții din perioada premodernă, nu puteau „să ia copiii în serios”. Mulți copii din zilele noastre, se vor mira poate, să afle că, pe vremuri, atunci când veneau pe lume, nu toate familiile îi primeau cu entuziasm și nici nu deveneau, în majoritatea cazurilor, obiectul principal al atenției părinților.

Nașterea conceptului de copilărie s-a petrecut relativ recent și reprezintă o construcție culturală bazată pe noile raporturi din cadrul familiei nucleare, constituită exclusiv din părinți și copii.

Deși în cultura europeană occidentală, preocuparea pentru copilărie, ca vârstă a inocenței nepervertite s-a manifestat încă din perioada Iluminismului, perspectiva asupra copilăriei nu s-a modificat decât după foarte mult timp. Din literatura secolului al XIX-lea, au ajuns până la noi poveștile dramatice despre viața copiilor năpăstuiți, trimiși să muncească în fabricile orașului, a celor crescuți în orfelinate sau departe de părinți. De la o vârstă foarte fragedă, copiii se transformau forțat în oameni mari, luând pe umeri responsabilități și realități dure ale vieții de zi cu zi.

Secolul al XIX-lea românesc este concludent pentru transformările survenite în viața copiilor, fie că proveneau din familii avute, fie din familii împovărate, de țărani. Apăruse legea privind obligativitatea învățământului primar (1864), de aceea, majoritatea copiilor urmau o școală publică sau particulară. Educația a devenit un subiect de interes și o necesitate pentru locul pe care viitorul adult urma să îl ocupe în societate.

Expoziția „Pe când copilăria abia se inventase - Copiii în secolul al XIX-lea românesc ” prezintă prin intermediul picturii, fotografiei și documentelor din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, variate ipostaze ale copilăriei, surprinzătoare uneori, pentru ochiul modern.

Realizată în parteneriat cu Serviciul Județean al Arhivelor Naționale Dolj, expoziția de la Muzeul de Artă Craiova a apelat la fonduri familiale cu nume sonore în Oltenia: Romanescu, Mihail, Vorvoreanu și la cuprinzătoarea colecție „Fotografii”, care conține, printre altele, frumoase fotografii ale copiilor Familiei Regale a României.

Vă invităm să vizitați o expoziție potrivită pentru toate vârstele și să participați la vernisajul care va avea loc joi, 21 martie 2024, ora 15.00, în cadrul evenimentelor prilejuite de sărbătoarea anuală a „Zilelor Olteniei” (21-24 martie).

Curator: Laura Tiparu

Perioada de desfășurare: 21 martie - 18 aprilie 2024

Vernisaj: 21 martie, ora 15.00

Locul: Muzeul de Artă Craiova (Sala Oglinzilor și Rotonda din Palatul Jean Mihail), Calea Unirii, nr. 15.

Teatrul National Marin Sorescu Craiova


Teatrul pentru copii si tineret Colibri Craiova




 

   Retrospectiva anului 2022 a Filarmonicii Oltenia Craiova

80 de evenimente muzicale a însemnat anul 2022 la Filarmonica Oltenia Craiova, concerte simfonice, vocal-simfonice, corale și recitaluri. Concertele eveniment au fost cele de Anul Nou, Ziua Culturii Naționale, Zilele Filarmonicii (din 17 aprilie și 17 decembrie), Săptămâna Internațională a Muzicii Contemporane, Concertele de colinde.

Stagiunea 2021/2022 (trimestrele 2 și 3) și Stagiunea 2022/2023 (HOPE Season,  trimestrul I) au avut în prim plan concertele din fiecare vineri seara. Stagiunea Estivală s-a desfășurat anul acesta în perioada iulie-august, în Parcul Nicolae Romanescu, Piața Frații Buzești și în sala de concerte a Filarmonicii Oltenia, printre artiștii invitați fiind Analia Selis care a încântat publicul cu tango simfonic.

Luna septembrie a adus Craiova Jazz Festival, ediția a 6-a, care a debutat în Parcul Nicolae Romanescu, la Debarcader, într-o atmosferă specială creată de cadrul natural pitoresc și de tematica retro a serii, amintind de anii de început ai jazzului. Concertele din cadrul proiectului cu finanțare europeană “Călătorind pe note muzicale” s-au desfășurat la Vidin și la Craiova, tot în luna septembrie, având ca scop dezvoltarea turismului cultural în zona transfrontalieră.

Un alt festival important cu caracter internațional, organizat anual de Filarmonica Oltenia, este Craiova Muzicală (ajuns în 2022 la ediția a 49-a). Vița de Vie Simfonic, Colinde cu Paula Seling și Gala Filarmonicii Oltenia s-au ținut cu casa închisă, ca și cele două concerte de colinde susținute de Corala Academică și Concertul cu Muzică din filme și jocuri video.

Filarmonica Oltenia a avut onoarea în acest an, în Hope Season, să prezinte publicului lucrarea în primă audiție Salvation de Jin Wang care a fost dedicată artiștilor instituției muzicale craiovene. În luna decembrie a avut loc și lansarea cărții “O scurtă istorie a Filarmonicii Oltenia” de Gheorghe Fabian, cu participarea istoricului Adrian Cioroianu care a povestit lucruri inedite despre Craiova de altă dată.

Cu siguranță, au rămas în memoria publicului artiști ca Csíky Boldizsár, Răzvan Popovici, Constantin Sandu, Mihai Ungureanu, dar și ritmurile de valsuri și polci care au deschis anul 2022 la Filarmonica Oltenia. Ne vom delecta cu nemuritorul vals și în 2023, dar si cu Adrian Naidin Simfonic, “Un american la Paris” de Gershwin și multe alte surprize frumoase!

 

Muzeul de Arta Craiova

Pe 24 noiembrie, a.c., la orele 17.00, vă invităm să luați parte la un eveniment cultural remarcabil, la Palatul Jean Mihail, unde va avea loc lansarea expoziției de sculptură „O lume aproape fericită” a unuia dintre cei mai importanți artiști români contemporani: Aurel Vlad.

Muzeul de Artă Craiova are onoarea să găzduiască pentru prima dată lucrările sculptorului, care, deși s-a remarcat de-a lungul anilor prin opere în piatră și lemn - cioplite prin tăietură directă - o tehnică specific brâncușiană - în ultimii ani s-a reorientat spre un nou material: metalul.

Experimentul lui Aurel Vlad, vă va convinge că tabla, această materie banală, iese în mod spectaculos din anonimat prin formele descoperite de sculptor, constituindu-se într-un dramatic repertoriu de expresii ale corpului uman.

Aproximativ 20 de lucrări, de mari dimensiuni, realizate în ultimii ani, vor fi expuse la Muzeul de Artă Craiova, abordând două direcții tematice exploatate intens de artist: episoade și personaje aparținând universului vizual vechi și nou testamentar sau mitologic (printre care: Întoarcerea Fiului Risipitor, Adam la bătrâneţe, Nașterea Evei, Auriga, Căderea lui Icar), precum și lucrări văzute de curatorul expoziției, Cătălin Davidescu, drept „agregări ale sufletului”, sau ca atitudini de „receptare spirituală” (printre care: Hai,Mergi!, Coşmarul, O lume aproape fericită). Rezumând conceptul expoziției, curatorul afirmă că ea conține esența crezului său artistic: „Nu încerc să ascund nimic, pentru că o lucrare, dincolo de semnificațiile cu care este încărcată, sau pe care le capătă apoi, este în primul rând o reprezentare a sculptorului care a făcut-o. Unicitatea lui ca om și ca artist ar trebui să se transmită lucrului său. Aceasta ține de sinceritate”.

Perioada de desfășurare: 24 noiembrie 2022 - 24 februarie 2023

Curator: Cătălin Davidescu

Vernisaj: 24 noiembrie 2022, orele 17.00

Adresa: Calea Unirii, nr. 15, Craiova, Palatul Jean Mihail

Expoziția va putea fi vizitată pe durata intervalului specificat, în fiecare săptămână, de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 17.00.

Aurel VLAD s-a născut în 1954, la Galati. În 1984 a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, secția sculptură. Din 2005 este Doctor în Arte Vizuale și conferențiar universitar la Universitatea Națională de Arte București. Premii si distinctii: 1986 - Bursa „Dimitrie Paciurea"; 1990 - Premiul pentru sculptură al Uniunii Artiștilor Plastici din România; 1998 - Marele Premiu al Salonului Municipiului București; 2000 - Ordinul Național „Pentru Merit" în grad de Comandor; 2002 - Premiul „Ion Andreescu” al Academiei Române pentru sculptură; 2003 - Premiul al III-lea la Simpozionul Internațional de Sculptură din Fuente Palmera, Spania; 2009 – Marele Premiu „Constantin Brâncuși”, Bienala de Pictură, Sculptură, Arad; 2010 - Marele Premiu „Constantin Brâncuși” - Bienala de Pictură, Sculptură, Timișoara; 2011 - Diploma de Excelență și Premiul pentru Cultură al „Centrului Cultural George Apostu, Bacău”; 2014 - Premiul pentru Excelență în Artă, acordat de Uniunea Artiștilor Plastici din România; 2016 - Premiul „Constantin Brâncuși”, acordat de M.L.N.R. și Academia Română.

Sculptorului i-a fost decernat de curând Premiul Național „Constantin Brâncuși” 2021, pentru lucrarea „David și Goliat”. Acest premiu este destinat unei personalități remarcabile, prin opera și activitatea sa, în promovarea valorilor românești din domeniul artelor plastice și este acordat de către Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Târgu Jiu, în parteneriat cu Institutul Cultural Român.


Povestea monumentelor istorice ale judeţului Dolj

Monumentul Eugeniu Carada Craiova 800x535

Sursa: http://www.monumenteoltenia.ro/

MONUMENTUL EUGENIU CARADA, CRAIOVA

Cod LMI: DJ-III-m-B-08414

Categoria: B – monument de interes local

Natura: Monument de for public

Adresa: Str. C. D. Fortunescu

Localitate: municipiul Craiova

Județ: Dolj

Monumentul “Eugeniu Carada” din Craiova este un monument de for public amplasat în scuarul cunoscut sub numele de “Fântâna lui Romanescu” din Craiova (astăzi în apropierea Casei Studenților, la intersecția străzilor Arieș, C. D. Fortunescu și Eugeniu Carada). Opera din 1936 a sculptorului Mihai Onofrei este un omagiu adus personalității marelui economist, om politic și gazetar craiovean Eugeniu Carada.

Casa poetului Traian Demetrescu Craiova 800x536

Sursa: http://www.monumenteoltenia.ro/

CASA POETULUI TRAIAN DEMETRESCU, CRAIOVA

Cod LMI: DJ-IV-m-B-08433

Categoria: B – monument de interes local

Natura: Monument memorial și funerar

Datare: mijl. sec. XIX

Adresa: Str. Traian Demetrescu, nr. 31

Localitate: municipiul Craiova

Județ: Dolj

În centrul vechi al municipiului Craiova, pe strada Traian Demetrescu, nr. 13, se află casa poetului, prozatorului și publicistului craiovean Traian Demetrescu, considerat un precursor al simbolismului românesc. Deși a avut o existență scurtă, de doar 29 de ani, Demetrescu a avut o lungă activitate literară, în care deseori a folosit pseudonime (Tradem, Fabio, Fux, Intim, Miop, Nerva, Longin, Un singuratic, Scrib etc). În prezent, clădirea găzduiește Casa de Cultură “Traian Demetrescu”.

Bustul-lui-Constantin-Valimarescu-Cimitirul-Sineasca-din-Craiova-800x536.jpg

Sursa: http://www.monumenteoltenia.ro/

MONUMENTUL FUNERAR AL LUI C. VALIMARESCU, CRAIOVA

Cod LMI: DJ-IV-m-B-08453

Categoria: B – monument de interes local

Natura: Monument memorial și funerar

Adresa: Str. George Enescu, nr. 78, în cimitirul Sineasca

Localitate: municipiul Craiova

Județ: Dolj

Monumentul funerar al lui Constantin Vălimărescu din cimitirul Sineasca din Craiova este un bust din bronz așezat pe un soclu. Lucrarea, realizată de sculptorul român Frederic (Fritz) Storck, îl înfățișează pe Constantin Vălimărescu îmbrăcat în roba de magistrat.

Monumentul-funerar-al-lui-Eugeniu-Carada-din-cimitirul-Sineasca-Craiova-1-800x536.jpg

Sursa: http://www.monumenteoltenia.ro/

MONUMENTUL FUNERAR AL LUI EUGENIU CARADA, CRAIOVA

Cod LMI: DJ-IV-m-B-08441

Categoria: B – monument de interes local

Natura: Monument memorial și funerar

Adresa: Str. George Enescu, nr. 78, în cimitirul Sineasca

Localitate: municipiul Craiova

Județ: Dolj

Monumentul funerar al lui Eugeniu Carada din cimitirul Sineasca din Craiova este un catafalc din bronz în care odihnește scriitorul, publicistul și economistul Eugeniu Carada, fost guvernator al Băncii Naționale a României. Lucrarea a fost executată de sculptorul Ion Mateescu.

Monumentul gen Simion Stoilov cimitirul Sineasca din Craiova

Sursa: http://www.monumenteoltenia.ro/

BUSTUL GENERALULUI S. STOILOV, CRAIOVA

Cod LMI: DJ-III-m-B-08412

Categoria: B – monument de interes local

Natura: Monument de for public

Adresa: Str. George Enescu, nr. 78, în cimitirul Sineasca

Localitate: municipiul Craiova

Județ: Dolj

Bustul în bronz al generalului Simion Stoilov, militar de carieră, participant la Războiul pentru Independență, este o operă din 1902 a sculptorului Frederic (Fritz) Storck. Bustul, ce se afla pe un soclu în Cimitirul Sineasca din Craiova, a dispărut înainte de anul 2000.

Casa Dianu Craiova 800x535

Sursa: http://www.monumenteoltenia.ro/

CASA DIANU (str. 24 IANUARIE), CRAIOVA

Cod LMI: DJ-II-m-B-07926

Categoria: B – monument de interes local

Natura: Monument de arhitectură

Datare: 1900-1905

Adresa: Str. 24 Ianuarie, nr. 4

Localitate: municipiul Craiova

Județ: Dolj

Casa Dianu este un monument de arhitectură de interes local din municipiul Craiova, situat pe strada 24 Ianuarie. Construit la începutul secolului XX drept locuință pentru familia Dianu, edificiul a fost ulterior sediul Școlii de Artă “Cornetti”, iar în prezent se află în proprietatea Consiliului Județean Dolj, sub administrarea Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.

 

Monumentul funerar al lui Ulisse Boldescu Cimitirul Sineasca

Sursa: http://www.monumenteoltenia.ro/

MONUMENTUL FUNERAR AL LUI ULLISE BOLDESCU, CRAIOVA

Cod LMI: DJ-IV-m-B-08438

Categoria: B – monument de interes local

Natura: Monument memorial și funerar

Adresa: Str. George Enescu, nr. 78, în cimitirul Sineasca

Localitate: municipiul Craiova

Județ: Dolj

Monumentul funerar al lui Ullise Boldescu, operă a sculptorului francez Theodore Riviere, este situat în Cimitirul Sineasca din Craiova. Ulisse Boldescu a fost primar al orașului Craiova în mai multe rânduri, fiind responsabil pentru o serie de inițiative care au schimbat fața orașului și au îmbunătățit condițiile de trai ale craiovenilor.

Bust dr Ion Augustin 800x535

Sursa: http://www.monumenteoltenia.ro/

BUSTUL DR. ION AUGUSTIN, CRAIOVA

Cod LMI: DJ-III-m-B-08422

Categoria: B – monument de interes local

Natura: Monument de for public

Datare: 1927

Adresa: Str. Nicolae Titulescu, nr. 11, în curtea Spitalului Filantropia

Localitate: municipiul Craiova

Județ: Dolj

Bustul doctorului Ion Augustin, operă a sculptorului Anghel Chiciu, se găsește în curtea Spitalului Filantropia din Craiova. Doctorul Augustin (1859-1927) a fost medic-șef al Spitalului Filantropia din Craiova și o adevărată personalitate a lumii medicale a vremii sale.


Sursa: http://www.monumenteoltenia.ro/

BUSTUL LUI TRAIAN DEMETRESCU

Cod LMI: DJ-III-m-B-08415

Categoria: B – monument de interes local

Natura: Monument de for public

Datare: 1912

Adresa: Str. Frații Buzești, nr. 8

Localitate: municipiul Craiova

Județ: Dolj

Bustul lui Traian Demetrescu, amplasat în scuarul aflat la intersecția străzilor Frații Buzești, Simion Bărnuțiu și 24 Ianuarie din Craiova, este opera sculptorului Ion Jalea. Bustul, ce îl înfățișează pe poetul Traian Demetrescu sprijinindu-și bărbia în mâna dreaptă, a fost inaugurat în anul 1925.


Sursa: http://www.monumenteoltenia.ro/

FACULTATEA DE MECANICA A UNIVERSITATII DIN CRAIOVA, FOSTA SCOALA NORMALA DE BAIETI

Cod LMI: DJ-II-m-B-07957

Categoria: B – monument de interes local

Natura: Monument de arhitectură

Datare: 1893

Adresa: Calea București, nr. 107

Localitate: municipiul Craiova

Județ: Dolj

Fosta Școală Normală de Băieți din Craiova este o clădire monumentală, aflată pe Calea București, nr. 107. Operă a arhitectului Constantin Băicoianu, edificiul a fost construit în perioada 1898-1901 ca sediu pentru Școala Normală de Băieți. Ulterior, clădirea a găzuit mai multe instituții de învățământ, în prezent fiind sediul Facultății de Mecanică a Universității din Craiova.


Sursa: http://www.monumenteoltenia.ro/

CASA GLOGOVEANU, FOSTUL TRIBUNAL DOLJ

Cod LMI: DJ-II-m-A-07950

Categoria: A – monument de interes național

Natura: Monument de arhitectură

Datare: 1802, pe temelii de sec. XVIII; extinderi 1908, 1918

Adresa: Str. Brestei, nr. 12

Localitate: municipiul Craiova

Județ: Dolj

Casa Glogoveanu este un monument de arhitectură de interes național situat în municipiul Craiova, pe str. Brestei, nr. 12. Construit de familia boierilor Glogoveni în 1802 pe temeliile unui edificiu din secolul al XVIII-lea, imobilul a găzduit Primăria Craiovei si apoi, până în anul 2016, Tribunalul Dolj.


Sursa: http://www.monumenteoltenia.ro/

CASA DIANU (STR. 24 IANUARIE), CRAIOVA

Cod LMI: DJ-II-m-B-07926

Categoria: B – monument de interes local

Natura: Monument de arhitectură

Datare: 1900-1905

Adresa: Str. 24 Ianuarie, nr. 4

Localitate: municipiul Craiova

Județ: Dolj

Casa Dianu este un monument de arhitectură de interes local din municipiul Craiova, situat pe strada 24 Ianuarie. Construit la începutul secolului XX drept locuință pentru familia Dianu, edificiul a fost ulterior sediul Școlii de Artă “Cornetti”, iar în prezent se află în proprietatea Consiliului Județean Dolj, sub administrarea Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.


Sursa: http://www.monumenteoltenia.ro/

SALA DE SPORT, FOSTA UZINA ELECTRICA DIN CRAIOVA

Cod LMI: DJ-II-m-B-07949

Categoria: B – monument de interes local

Natura: Monument de arhitectură

Datare: 1885-1887

Adresa: Str. Brestei, nr. 2

Localitate: municipiul Craiova

Județ: Dolj

Fosta Uzină Electrică, azi Sala Sporturilor “Ion Constantinescu”, este o clădire în stil industrial situată în zona centrală a municipiul Craiova. Ea a fost construită în anul 1896 de societatea germană A. E. G. (Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft), care câștiga atunci concesiunea exclusivă a luminatului orașului pe termen de 40 ani.


Sursa: http://www.monumenteoltenia.ro/

FOSTUL HOTEL PALACE, AZI PAVILIONUL ADMINISTRATIV AL PRIMARIEI CRAIOVA

Cod LMI: DJ-II-m-B-07977

Categoria: B – monument de interes local

Natura: Monument de arhitectură

Datare: 1900-1905

Adresa: Str. Alexandru Ioan Cuza, nr. 1

Localitate: municipiul Craiova

Județ: Dolj

Fostul Hotel Palace este o clădire de patrimoniu din centrul municipiului Craiova, construită la începutul secolului al XX-lea după planurile arhitectului Otto Hesselmann. Edificiul, care a găzduit de-a lungul timpului Oficiul Național de Turism, CEC sau Banca Comercială Română, este în prezent pavilion administrativ al Primăriei Municipiului Craiova.


Sursa: http://www.monumenteoltenia.ro/

MONUMENTUL FUNERAR AL LUI JEAN MIHAIL, CRAIOVA

Cod LMI: DJ-IV-m-B-08456

Categoria: B – monument de interes local

Natura: Monument memorial și funerar

Adresa: Str. Pinului, în cimitirul Ungureni

Localitate: municipiul Craiova

Județ: Dolj

Monumentul funerar al lui Jean Mihail, situat în cimitirul Ungureni din Craiova, în imediata apropiere a monumentului funerar al familiei Mihail, îl înfățișează pe Ioan C. (Jean) Mihail, de numele căruia se leagă mare parte din istoria Palatului Jean Mihail – azi Muzeul de Artă din Craiova.

Sursa: http://www.monumenteoltenia.ro/

FABRICA FLORICA, CRAIOVA

Cod LMI: DJ-II-m-B-08096

Categoria: B – monument de interes local

Natura: Monument de arhitectură

Datare: sec. XIX

Adresa: Str. Păltiniș 33 colț cu str. Șerban Vodă

Localitate: municipiul Craiova

Județ: Dolj

Fabrica Florica din Craiova, situată la intersecția dintre străzile Păltiniș și Șerban Vodă, este una dintre cele mai cunoscute clădiri în stil industrial din oraș, declarată monument istoric. Construită în urmă cu peste 120 de ani, fabrica a produs de-a lungul timpului substanțe chimice și îngrășăminte agricole, cosmetice și lumânări ce au fost comercializate în toată țară.


Sursa: http://www.monumenteoltenia.ro/

MONUMENTUL FUNERAR AL LUI N. MIHAIL, CRAIOVA

Cod LMI: DJ-IV-m-B-08457

Categoria: B – monument de interes local

Natura: Monument memorial și funerar

Adresa: Str. Pinului, în cimitirul Ungureni

Localitate: municipiul Craiova

Județ: Dolj

Monumentul funerar al lui N. Mihail este un cavou construit în 1896 în stil ionic grecesc de sculptorul român Carol Storck. Monumentul este străjuit de doi lei maiestuoși din bronz, turnați la atelierul Antoine Durenne din Paris. Cavoul adăpostește trupurile membrilor uneia dintre cele mai cunoscute și importante familii din Craiova secolelor XIX-XX: familia Mihail. Monumentul funerar al lui N. Mihail se află în cimitirul Ungureni din Craiova, lângă alte monumente funerare aflate pe lista monumentelor istorice, bustul lui Jean Mihail și monumentul funerar al familiei Vorvoreanu.


Sursa: http://www.monumenteoltenia.ro/

HANUL PUTUREANU, CRAIOVA

Cod LMI: DJ-II-m-B-08064

Categoria: B – monument de interes local

Natura: Monument de arhitectură

Datare: mijl. sec. XIX, extins 1887

Adresa: Str. Matei Basarab 9

Localitate: municipiul Craiova

Județ: Dolj

Hanul Puțureanu este o clădire de patrimoniu situată în centrul istoric vechi al orașului Craiova, în Piața Veche (Piața Elca), în apropiere de importante monumente și obiective turistice – fosta Școală Centrală de Fete (azi Muzeul Olteniei), Biserica Madona Dudu, Hanul Hurezi, Fântâna Purcarului, Catedrala Sf. Dumitru și Casa Băniei. Edificiul, ridicat de negustorul Niță D. Puțureanu, este un minunat ansamblu cu arhitectură de han specifică secolului al XIX-lea, ajuns, din păcate, într-un stadiu avansat de degradare.

Direcţia judeţeană de cultură Dolj este serviciul deconcentrat al Ministerului Culturii responsabilă de elaborarea și aplicarea strategiei și politicilor în domeniul culturii.

Meniu mobil