Declaratii de avere si interese pt anul 2021, depuse in anul 2022








2021






2020






GHIDURI


2019






2018






2017







2016









2015





2014






2013

EVENIMENTELE LUNII
Filarmonica Oltenia Craiova


Opera Romana Craiova

Teatrul pentru copii si tineret Colibri Craiova
Muzeul de Arta Craiova
Teatrul national "Marin Sorescu"

Retrospectiva anului 2022 a Filarmonicii Oltenia Craiova
80 de evenimente muzicale a însemnat anul 2022 la Filarmonica Oltenia Craiova, concerte simfonice, vocal-simfonice, corale și recitaluri. Concertele eveniment au fost cele de Anul Nou, Ziua Culturii Naționale, Zilele Filarmonicii (din 17 aprilie și 17 decembrie), Săptămâna Internațională a Muzicii Contemporane, Concertele de colinde.
Stagiunea 2021/2022 (trimestrele 2 și 3) și Stagiunea 2022/2023 (HOPE Season, trimestrul I) au avut în prim plan concertele din fiecare vineri seara. Stagiunea Estivală s-a desfășurat anul acesta în perioada iulie-august, în Parcul Nicolae Romanescu, Piața Frații Buzești și în sala de concerte a Filarmonicii Oltenia, printre artiștii invitați fiind Analia Selis care a încântat publicul cu tango simfonic.
Luna septembrie a adus Craiova Jazz Festival, ediția a 6-a, care a debutat în Parcul Nicolae Romanescu, la Debarcader, într-o atmosferă specială creată de cadrul natural pitoresc și de tematica retro a serii, amintind de anii de început ai jazzului. Concertele din cadrul proiectului cu finanțare europeană “Călătorind pe note muzicale” s-au desfășurat la Vidin și la Craiova, tot în luna septembrie, având ca scop dezvoltarea turismului cultural în zona transfrontalieră.
Un alt festival important cu caracter internațional, organizat anual de Filarmonica Oltenia, este Craiova Muzicală (ajuns în 2022 la ediția a 49-a). Vița de Vie Simfonic, Colinde cu Paula Seling și Gala Filarmonicii Oltenia s-au ținut cu casa închisă, ca și cele două concerte de colinde susținute de Corala Academică și Concertul cu Muzică din filme și jocuri video.
Filarmonica Oltenia a avut onoarea în acest an, în Hope Season, să prezinte publicului lucrarea în primă audiție Salvation de Jin Wang care a fost dedicată artiștilor instituției muzicale craiovene. În luna decembrie a avut loc și lansarea cărții “O scurtă istorie a Filarmonicii Oltenia” de Gheorghe Fabian, cu participarea istoricului Adrian Cioroianu care a povestit lucruri inedite despre Craiova de altă dată.
Cu siguranță, au rămas în memoria publicului artiști ca Csíky Boldizsár, Răzvan Popovici, Constantin Sandu, Mihai Ungureanu, dar și ritmurile de valsuri și polci care au deschis anul 2022 la Filarmonica Oltenia. Ne vom delecta cu nemuritorul vals și în 2023, dar si cu Adrian Naidin Simfonic, “Un american la Paris” de Gershwin și multe alte surprize frumoase!
Muzeul de Arta Craiova

Pe 24 noiembrie, a.c., la orele 17.00, vă invităm să luați parte la un eveniment cultural remarcabil, la Palatul Jean Mihail, unde va avea loc lansarea expoziției de sculptură „O lume aproape fericită” a unuia dintre cei mai importanți artiști români contemporani: Aurel Vlad.
Muzeul de Artă Craiova are onoarea să găzduiască pentru prima dată lucrările sculptorului, care, deși s-a remarcat de-a lungul anilor prin opere în piatră și lemn - cioplite prin tăietură directă - o tehnică specific brâncușiană - în ultimii ani s-a reorientat spre un nou material: metalul.
Experimentul lui Aurel Vlad, vă va convinge că tabla, această materie banală, iese în mod spectaculos din anonimat prin formele descoperite de sculptor, constituindu-se într-un dramatic repertoriu de expresii ale corpului uman.
Aproximativ 20 de lucrări, de mari dimensiuni, realizate în ultimii ani, vor fi expuse la Muzeul de Artă Craiova, abordând două direcții tematice exploatate intens de artist: episoade și personaje aparținând universului vizual vechi și nou testamentar sau mitologic (printre care: Întoarcerea Fiului Risipitor, Adam la bătrâneţe, Nașterea Evei, Auriga, Căderea lui Icar), precum și lucrări văzute de curatorul expoziției, Cătălin Davidescu, drept „agregări ale sufletului”, sau ca atitudini de „receptare spirituală” (printre care: Hai,Mergi!, Coşmarul, O lume aproape fericită). Rezumând conceptul expoziției, curatorul afirmă că ea conține esența crezului său artistic: „Nu încerc să ascund nimic, pentru că o lucrare, dincolo de semnificațiile cu care este încărcată, sau pe care le capătă apoi, este în primul rând o reprezentare a sculptorului care a făcut-o. Unicitatea lui ca om și ca artist ar trebui să se transmită lucrului său. Aceasta ține de sinceritate”.
Perioada de desfășurare: 24 noiembrie 2022 - 24 februarie 2023
Curator: Cătălin Davidescu
Vernisaj: 24 noiembrie 2022, orele 17.00
Adresa: Calea Unirii, nr. 15, Craiova, Palatul Jean Mihail
Expoziția va putea fi vizitată pe durata intervalului specificat, în fiecare săptămână, de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 17.00.
Aurel VLAD s-a născut în 1954, la Galati. În 1984 a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, secția sculptură. Din 2005 este Doctor în Arte Vizuale și conferențiar universitar la Universitatea Națională de Arte București. Premii si distinctii: 1986 - Bursa „Dimitrie Paciurea"; 1990 - Premiul pentru sculptură al Uniunii Artiștilor Plastici din România; 1998 - Marele Premiu al Salonului Municipiului București; 2000 - Ordinul Național „Pentru Merit" în grad de Comandor; 2002 - Premiul „Ion Andreescu” al Academiei Române pentru sculptură; 2003 - Premiul al III-lea la Simpozionul Internațional de Sculptură din Fuente Palmera, Spania; 2009 – Marele Premiu „Constantin Brâncuși”, Bienala de Pictură, Sculptură, Arad; 2010 - Marele Premiu „Constantin Brâncuși” - Bienala de Pictură, Sculptură, Timișoara; 2011 - Diploma de Excelență și Premiul pentru Cultură al „Centrului Cultural George Apostu, Bacău”; 2014 - Premiul pentru Excelență în Artă, acordat de Uniunea Artiștilor Plastici din România; 2016 - Premiul „Constantin Brâncuși”, acordat de M.L.N.R. și Academia Română.
Sculptorului i-a fost decernat de curând Premiul Național „Constantin Brâncuși” 2021, pentru lucrarea „David și Goliat”. Acest premiu este destinat unei personalități remarcabile, prin opera și activitatea sa, în promovarea valorilor românești din domeniul artelor plastice și este acordat de către Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Târgu Jiu, în parteneriat cu Institutul Cultural Român.